divendres, 11 de maig del 2012

Menus maig


LES FRUITES D’ESTIU

La primavera arriba carregada de canvis. Hi ha un augment progressiu de les temperatures , els dies tenen més hores de llum, és un mes caracteritzat per les pluges, etc. Tots aquests canvis a nivell climàtic, afavoreixen que hi pugui haver més varietat que durant l’ hivern, en el conreu de fruita.
I és que, ja s’espera amb deler la incorporació de noves fruites com els maduixots en la nostra dieta. Line Càtering, és conscient d’aquest fet, i tant bon punt surten els primers maduixots intentem donar-ne com a postres, per a trencar amb la monotonia de les fruites hivernals. A més a més, observem que és una fruita amb una gran acceptació entre els infants.

Les fruites d’estiu es caracteritzen per a ser en general fruites amb menys concentració de sucres que les d’hivern. Solen tenir un contingut d’aigua més elevat, per exemple, el meló i la síndria, que fa que la seva composició nutricional sigui més lleugera.
Així doncs, animem-nos a variar també pel que fa a fruites que comprem, i descobrir noves preparacions. I és que, no només es poden prendre com a postres, sinó també en amanides, acompanyaments, compotes, macedònies, sucs o batuts, etc, i així a la vegada ens estem prenent dosis de vitamines tant i tant necessàries pel nostre organisme.
A destacar, que segons les recomanacions, hauríem de prendre unes dues peces de fruita diàries, i tenir en compte que una d’aquestes hauria de ser rica en vitamina C.

Valoració nutricional del menú estàndard
Energia i macronutrients
Mitjana aproximada
Percentatge en relació a la recomanació nutricional diària per edat
Energia
635 Kilocalories

31,7% de l’energia total diària
Hidrats de carboni
90 g
53% de l’energia de l’àpat
Proteïnes
30 g
18% de l’energia de l’àpat
Greixos
22 g
29% de l’energia de l’àpat


Menú maig

Menú maig halal

Menú maig sense gluten

Menú maig sense peix

Menú maig sense ou


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada