LES
FRUITES D’ESTIU
La
primavera arriba carregada de canvis. Hi ha un augment progressiu
de les temperatures , els dies tenen més hores de llum, és un mes
caracteritzat per les pluges, etc. Tots aquests canvis a nivell
climàtic, afavoreixen que hi pugui haver més varietat que durant l’
hivern, en el conreu de fruita.
I és
que, ja s’espera amb deler la
incorporació de noves fruites com els maduixots en la nostra dieta.
Line Càtering, és conscient d’aquest fet, i tant bon punt surten
els primers maduixots intentem donar-ne com a postres, per a trencar
amb la monotonia de les fruites hivernals. A més a més, observem
que és una fruita amb una gran acceptació entre els infants.
Les
fruites d’estiu es caracteritzen per a ser en general fruites amb
menys concentració de sucres que les d’hivern. Solen tenir un
contingut d’aigua més elevat, per
exemple, el meló i la síndria, que fa que la seva composició
nutricional sigui més lleugera.
Així
doncs, animem-nos a variar també pel que fa a fruites que comprem,
i descobrir noves preparacions. I és que, no només es poden prendre
com a postres, sinó també en amanides, acompanyaments, compotes,
macedònies, sucs o batuts, etc, i així a la vegada ens estem
prenent dosis de vitamines tant i tant necessàries pel nostre
organisme.
A
destacar, que segons les recomanacions, hauríem
de prendre unes dues peces de fruita diàries, i tenir en compte que
una d’aquestes hauria de ser rica en vitamina C.
Valoració
nutricional del menú estàndard
Energia
i macronutrients
|
Mitjana
aproximada
|
Percentatge
en relació a la recomanació nutricional diària per edat
|
Energia
|
635
Kilocalories
|
31,7%
de l’energia total diària
|
Hidrats
de carboni
|
90
g
|
53%
de l’energia de l’àpat
|
Proteïnes
|
30
g
|
18%
de l’energia de l’àpat
|
Greixos
|
22
g
|
29%
de l’energia de l’àpat
|
Menú maig
Menú maig halal
Menú maig sense gluten
Menú maig sense peix
Menú maig sense ou
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada